Elektrizačná sústava bude potrebovať nové zdroje Aktualizácia energetickej koncepcie pre SR do roku 2005 s výhľadom do roku 2010 pripravená na rokovanie vlády - Prosnan, Jozef
Strategický cieľ energetickej politiky. Spotreba energie v priemysle.Dobudovanie a obnova výrobných zariadení tepelných elektrární. Dostavba jadrovej elektrárne Mochovce. Využitie hydroenergetického potenciálu riek výstavbou vodných a malých vodných elektrární. Politika úspor energie. Zreálnenie cien energie - diferencované sociálne opatrenia.