Elektrizační soustava ČR napojena na západní Evropu
Politický a ekonomický význam pripojenia elektrizačnej sústavy ČR na západoeurópsku elektrizačnú sústavu UCPTE. Elektrizačná sústava v Európe v súčasnej dobe, prepojenie jednotlivých štátov. Projekt postupnej integrácie prenosových sietí v rámci celej Európy.