Úplná liberalizácia by mala prísť v roku 2002. Slovenské telekomunikácie sa stanú akciovou spoločnosťou - Lajčiaková, D.
Štátnu telekomunikačnú politiku definovala vláda SR v Koncepcii rozvoja spojov do r. 2000. Jej cieľom je maximálna liberalizácia všetkých telekomunikačných služieb (do r. 2002). Transformácia Slovenských telekomunikácií, š.p. Bratislava na akciovú spoločnosť.