Nejvíce zbrojí nejchudší státy světa
Vyhodnotenie údajov z r.1994 o medzinárodnom obchode so zbraňami podľa Medzinárodného inštitútu pre výskum mieru v Stockholme (SIPRI). Objem obchodov s konvenčnými zbraňami. Hlavní vývozcovia zbraní. Systém kontroly strategických zbraní a jeho narušenie. Celkový počet jadrových hlavíc vo svete. Medzinárodné mechanizmy na zabránenie vojenských konfliktov nedostatočné. Úloha OSN a NATO v zabezpečovaní svetového mieru slabá.