Co způsobila dřevomafie Přísný režim ve slovenských lesích - Zábojníková, M.
Vyhlásenie stavu mimoriadneho ohrozenia lesov v okrese Čadca. Toto mimoriadne opatrenie podporilo aj Ministerstvo poľnohospodárstva SR v októbri 1995. Potreba obmedziť nezákonnú ťažbu dreva. Predlžovanie procesu reštitúcií, drevomafie. Zlý zdravotný stav lesov vyžaduje neodkladné riešenie. Najviac postihnuté sú ihličnaté porasty, najmä smrekové. Na druhej strane Slovensko má priaznivé zloženie lesov (prevažne listnaté a zmiešané) na rozdiel od ČR.