Recesia môže byť vhodným časom na začatie vlastného podnikania - Švač, V.
Predpoklady založenia úspešného súkromného podniku: riadiace schopnosti a dobre pripravený podnikateľský plán. Projekt musí presvedčiť finančné inštitúcie. Výhody zakladania podniku počas recesie.