Ekonomickej transformácii na Slovensku chýba koncovka - reálna hrozba bankrotov - Švec, P.
Päť rokov po spustení ekonomickej transformácie na Slovensku neexistuje jeden zo základných ozdravných mechanizmov trhového prostredia - reálna hrozba bankrotov. Vo vyspelých štátoch sa pokladá za nevyhnutný predpoklad prosperity. Bankrotom sa podnik nelikviduje. Výška nákladov spojených s bankrotom (najmä sociálne náklady). Bankroty urýchľujú reštrukturalizáciu podnikovej sféry. Potreba dlhodobého zabezpečenia finančných zdrojov podnikov. Súvislosti s procesom privatizácie.