Zákon o konkurze a vyrovnaní možnosť bankrotu takmer vylučuje - Švec, P.
Podiel štátneho sektora v ekonomike vyvoláva snahu vlády direktívne zasahovať do aktivít podnikov a bánk, a tak riešiť problémy platobnej neschopnosti. Toto brzdí implementáciu bankrotov na Slovensku, nízky počet konkurzov a vyrovnaní. Potreba novelizácie zákona č. 328/1991 Zb. o konkurze a vyrovnaní.