Rozpočetníctví v tržních podmínkách - Schroll, R.
Pojem rozpočtu a plánu. Rozpočtovníctvo a manažérske účtovníctvo. Vzťah rozpočtov k stavovým veličinám. Vzťah rozpočtovníctva k časovému úseku. Vecné členenie rozpočtov na vnútropodnikové a podnikové. Horizontálne a vertikálne väzby vo vnútropodnikovom riadení. Variatné rozpočty. Časové väzby v rozpočtovníctve. Kontrola rozpočtov.