Koncepcia výkonu potravinového dozoru pri potravinách živočíšneho pôvodu - Sokol, J.
Termín úradný dozor nad potravinami podľa publikácie FAO. Tri základné charakteristiky infraštruktúry národnej stratégie kontroly potravín: zákon o potravinách a vykonávacie predpisy, výkonná inšpekcia pri dozore nad potravinami a potravinárske laboratóriá a technická podpora. Pretrvávanie protichodných stanovísk o rozsahu kompetencií a systéme dozoru a kontroly orgánmi štátnej správy v SR. Príprava zákona o potravinách. Rozsah výkonu veterinárneho dozoru, pôsobnosť orgánov potravinového dozoru.