Označovanie potravín na zlepšenie výživy v USA
Označovanie potravín v USA ako súčasť výživovej výchovy a podpory pozitívnych zmien vo výživových postojoch spotrebiteľov. Povinné označovanie výrobcov potravín podľa regulácie FDA (Food and Drug Administration U.S.- Správa potravín a liečiv USA). Potreba označovania potravín podľa NLEA (Nutrition Labelling and Education Act - zákon o označovaní potravín a výchova). Obsah etikety. Denné hodnoty a dávky. Požiadavky na obsah živín. Zdravotné požiadavky.