Slovensko potrebuje diverzifikované zdroje zemného plynu Ruhrgas podporí diverzifikáciu zdrojov zemného plynu na Slovensku - Prosnan, Jozef
Rozvoj plynárenstva v SR je obmedzený regulovanými cenami. Závislosť od dovozu z Ruska. Významná sústava Tranzitného plynovodu. Rusko rozširuje odbytové možnosti. Možnosť nových zdrojov plynu pre Slovensko. Nemecká energetická spoločnosť Ruhrgas AG Essen podporí diverzifikáciu zdrojov zemného plynu na Slovensku.