Kvalita transformácie Prvotný pokus o zarámovanie kvality transformačného procesu ako evolučnej entity - Andrášik, Ladislav
Výklad otázky evolučnej kvality hospodárstva. Základné typy evolučnej kvality hospodárstva (progresivita - evolučný pokrok a degresivita - evolučný úpadok). Vplyv vzájomnej východiskovej proporcie absolútnych veľkostí subpopulácií a ich tempa rastu na výslednú evolučnú kvalitu hospodárstva. Dve cesty, ako sa tieto proporcie môžu zmeniť (miméza a mimetická nákaza).