Informatizácia má uľahčiť prístup občana k štátnej správe - Lajčiaková, D.
Zákon č.261/1995 Z.z. o štátnom informačnom systéme. Koncepcia rozvoja informačného systému štátnej správy na r. 1995-1996. Finančné zabezpečenie informatizácie. Neuspokojivé výsledky kontroly budovania informačných systémov v orgánoch štátnej správy. Príprava nového zákona o ochrane osobných údajov v informačných systémoch. Chýbajú komplexné projekty informatizácie v jednotlivých orgánoch štátnej správy. Na MF SR začína fungovať lokálna počítačová sieť.