Chudobné rodiny mali vlani na Slovensku len polovicu príjmov priemerných domácností - Cár, Mikuláš
Chudoba je reálnym problémom nielen v málo rozvinutých krajinách, ale zaťažuje aj vyspelé ekonomiky. Riešenie tohto javu je v účinných sociálno-politických opatreniach. Jedným z nich je životné minimum. Určovanie výšky životného minima. Príjmy a výdavky na jedného člena nízkopríjmovej domácnosti na Slovensku v r. 1989-1994. Návrh vlády SR na zvýšenie hranice životného minima.