Projekt určovania životného minima - Ihnátová, Anna
Projekt určovania životného minima, ktorý pripravilo MPSVR SR zakotvuje zásady novej koncepcie životného minima. Dôraz na prvotnú funkciu, spočívajúcu v dočasnej ochrane pred hmotnou a sociálnou núdzou. Úprava životného minima zákonom NR SR č.133/1995 Z.z. Použitie normatívnej metódy pri stanovení jednotlivých zložiek životného minima. Spôsob aplikácie životného minima v rámci systému sociálnej pomoci.