Hodnotenie pracovníkov je nástrojom zvyšovania pracovnej výkonnosti - Luknič, Arnold Steve
Odmeňovanie zamestnancov, mzdy a prémie ako nástroj zvyšovania pracovnej výkonnosti. Rozhodovanie o prémiách - dôležitá činnosť vedúceho pracovníka. Teória motivácie. Základné zásady účinného využitia peňažných odmien. Odmeňovanie a teória rovnosti. Úloha vedúcich pracovníkov. Hodnotová orientácia mzdového plánu. Zásady prémiovania. Možné chyby pri prémiovaní.