O minimálnej mzde a vládnej politike - Schmögnerová, Brigita
Minimálna mzda z hľadiska jej sociálnej a motivačnej funkcie. Súvislosť medzi zvyšovaním minimálnej mzdy a nezamestnanosťou. Nízka priemerná mzda na Slovensku - jeden z faktorov zmäkčujúcich podnikateľské prostredie. Hrozba antidumpingových opatrení Európskej únie. Mechanizmus zvyšovania minimálnej mzdy v závislosti od rastu životných nákladov.