Zaměstnanost a nezaměstnanost v podmínkach ekonomického růstu - Kalinová, Lenka
Charakter súčasnej nezamestnanosti. Miera nezamestnanosti vo vyspelých krajinách. Vysoká nezamestnanosť v krajinách EÚ si vyžiadala uprednostnenie otázok sociálnej politiky (r.1993 - tzv. Zelená kniha). Zamestnanosť a nezamestnanosť v ČR. Prevencia nezamestnanosti - vzdelanie, odborná príprava, prosperita, konkurencieschopnosť.