Predpoklady a možnosti malých sídiel. 1 - Šťastný, Z.
Záujem o vytváranie nových územných regionálnych útvarov v stredoeurópskom priestore, pod označením interregióny. Zisťovanie predpokladov pre vznik interregiónov. Sociologický ústav SAV vykonal v r.1994 sociologický výskum s cieľom skúmať a zisťovať existenciu a fungovanie cezhraničných vzťahov v prihraničnej oblasti Bratislavy, Rakúska a župy Györ. Niektoré cezhraničné kontakty medzi samosprávnymi orgánmi obcí v tomto území.