Nový katastrálny zákon. 2 - Macko, J.
Informácie o novom katastrálnom zákone (č.162/1995 Z.z.), ktorý nadobudne účinnosť 1.januára 1996. Zákon upravuje zápis vlastníckych a iných vecných práv k nehnuteľnostiam a kataster nehnuteľností. Definovanie predmetu evidencie v katastri. Katastrálny operát - súbor dokumentačných materiálov vyžadujúcich mimoriadnu ochranu. Zakotvenie inštitútu katastrálnej inšpekcie. Konštituovanie katastrálneho konania. Vyhotovovanie geometrických plánov je vyňaté z katastrálneho zákona.