Družstvá včera, dnes a zajtra V ústrety 21. storočiu
Z histórie medzinárodného družstevného hnutia - 19. storočie - prvé organizované a súvislé družstevné tradície. 20. storočie - pomerne úspešné družstevné hnutie. Rozšírenie hnutia takmer po celom svete. Niektoré problémy medzinárodného družstevného hnutia na prelome storočí - globálna reštrukturalizácia svetovej ekonomiky. Potreba prehodnotenia úlohy družstevníctva (zvýšenie efektívnosti, výhody členstva, posilnenie samostatnosti členov, efektívne spájanie zdrojov, vytváranie finančnej sily, strategické myslenie). Perspektíva družstiev a družstevného hnutia do budúcnosti (21. storočie).