Finančnú reštrukturalizáciu treba uskutočniť komplexne a hlavne čo najskôr - Wood, R.K
Veľká zadlženosť a nízky cash flow podnikov je prekážkou makroekonomického rozvoja SR. Problémové pohľadávky komerčných bánk. Na finančnú reštrukturalizáciu má vplyv spolupráca MF SR, NBS, komerčných bánk a podnikov. Rekapitalizácia bánk. Legislatívne podmienky.