Návrh nového zákona o dani z pridanej hodnoty sa usiluje podporiť príjmy štátneho rozpočtu a zjednodušiť aplikáciu dane
Podstatné časti dôvodovej správy k návrhu zákona o dani z pridanej hodnoty (DPH). DPH do značnej miery ovplyvňuje príjmovú časť štátneho rozpočtu. Charakteristika DPH. Základné princípy DPH. Charakteristika a princípy predkladaného zákona. Niektoré konkrétne zmeny nového zákona.