Nejvíce bank je v Německu, silná regulace prakticky všude - Machala, Karel
Český bankový sektor. Bankový sektor Európskej únie. Grafický prehľad počtu bánk vo vybraných krajinách EÚ a v ČR. Grafický prehľad aktív bankového sektora vo vybraných krajinách EÚ a v ČR. Porovnanie štruktúry bankového sektora ČR s bankovým sektorom v Nemecku. Štátny dozor nad bankami a jeho nevýhody pre občana.