Čipová karta - platobný nástroj budúcnosti - Tóthová, Emília
Banková platobná karta - ako platobný nástroj. Môžu ju vydávať banky podľa zákona č. 21/1991 o bankách. Na Slovensku sa používajú magnetické platobné karty s magnetickým prúžkom. Projekty platobných kariet vybavených procesorovým čipom. Vznik Slovenskej asociácie pre čipové karty so zámerom podporiť koncepciu, rozvoj a praktickú aplikáciu čipových kariet na území SR.