Ciele a nástroje menovej politiky - Hlavatá, Irena
Menová politika ako súčasť národohospodárskej politiky. Ich ciele v rozvinutých krajinách. Šesť základných cieľov menovej politiky: vysoká zamestnanosť, hospodársky rast, cenová stabilita, stabilita úrokových sadzieb, stabilita na finančných trhoch, stabilita na devízových trhoch. Stratégia používania menových kritérií. Priame a nepriame nástroje menovej politiky.