Slovenská koruna môže byť konvertibilná v bežných platbách do konca roka - Adamec, Štefan
O možnostiach konvertibility slovenskej koruny do konca roku 1995 hovorí Š. Adamec, člen Bankovej rady NBS. Opatrenia NBS vedúce ku konvertibilite slovenskej koruny. Definície konvertibility. Bežný účet platobnej bilancie. Zmeny v devízovom režime SR. Článok VIII dohody o MMF, ktorý všeobecne definuje konvertibilitu na bežnom účte platobnej bilancie. Vnútorná konvertibilita. Predpoklady zavedenia konvertibility. Možnosti konvertibility slovenskej koruny. Bežný účet platobnej bilancie SR za rok 1994.