Americkí ekonómovia polemizujú o miere rizika akcií - Macková, Eva
Polemika o miere rizika určitého aktíva, o koeficiente beta. Beta patrí medzi najvplyvnejšie teórie ekonomiky financií, do "modelu kapitálového oceňovania aktív" (CAPM - capital-asset pricing model). Koeficient beta meria relatívnu nestálosť akcií. Americkí ekonómovia a ich názory na betu: Fama, E., French, K., Amihud, Y., Christensen, B., Mendelson, H., Roll, R., Ross, S., Chan, L., Lakonishok, J.