V občanoch treba obnoviť dôveru v investovanie do cenných papierov - Žitňanský, R.
M. Sásik z BCPB a J. Benian zo Strediska cenných papierov SR hodnotia vývoj kapitálového trhu na Slovensku v r. 1995 a charakterizujú jeho súčasné potreby. Zmeny, ktoré priniesla novelizácia zákona o cenných papieroch. Nízka likvidita slovenského kapitálového trhu a nedostatočná informovanosť o jeho účastníkoch. SCP SR je evidenčným strediskom kapitálového trhu. Pripravuje sa na emitovanie družstevných podielnických listov.