Ceny a mzdy ve Slovinsku a České republice - Žižmond, E.
Prechod od socialistickej ekonomiky k trhovej v Slovinsku. Reformy a opatrenia hospodárskej politiky slovinskej vlády. Reštriktívna monetárna politika. Pohyblivý výmenný kurz. Príjmy a výdavky štátneho rozpočtu. Cenová hladina v Slovinsku (porovnanie s ČR). Vzostup reálnych miezd. Relatívna kúpna sila slovinských miezd.