Podpora podnikania priniesla Japonsku prosperitu - Strelecký, J.
Základ úspechu japonskej ekonomiky - vhodné podnikateľské podmienky. Rozpustenie združenia štyroch najväčších podnikov po vojne umožnilo vznik voľného trhu. Malé a stredné podniky sú základom japonskej ekonomiky. Veľké podniky sa delia na tzv. vodorovné voľné zoskupenia (kin-you keiretsu) a zvislé voľné zoskupenia (kigyo-keiretsu). Úspešná korporácia Sumitomo Group.