V Japonsku našli štát a podniky spoločnú reč - a oplatilo sa - Strelecký, J.
Charakteristika podniku Toyota. Význam keiretsu. Podpora malého a stredného podnikania. Výhody hierarchickej priemyselnej štruktúry. Jednoznačná orientácia na trh. Súlad medzi cieľmi štátu a podnikateľov. Zmeny v 90. rokoch.