Reforma vo východnej Európe potrebuje čas Poriadok vo vlastníckych právach vnáša do ekonomickej hry jasné pravidlá
Názory amerického profesora S. Pejovicha z AandM University v Texase na podstatu súčasných problémov pri transformácii strednej a východnej Európy. Chápanie rozdielov života v kapitalizme a socializme. Význam vytvárania pevných vlastníckych práv pre pevný systém. Súkromné vlastníctvo, výlučnosť vlastníctva, prevoditeľnosť vlastníctva. Záujmy politickej elity v štátnom vlastníctve. Komunálne vlastníctvo. Smerovanie vývoja k efektívnejším vlastníckym právam. Názory odzneli v prednáškach na kurzoch Academie Istropolitany na tému Ekonomika vlastníckych práv.