Zo štátov strednej a východnej Európy má najväčší podiel súkromného sektora Česko, Slovensko je v druhom slede - Brunovský, O.
Súkromný sektor na Slovensku v r.1994. Podiel súkromného sektora na tvorbe HDP, na celkovom objeme výroby v priemysle, doprave, stavebníctve a na maloobchodnom obrate. Štatistické údaje. Ekonomická reforma v strednej a východnej Európe - hodnotenie tabuľkové. Súkromný sektor v strednej a východnej Európe v perc. HDP.