Koncentrácia a efektívnosť v slovenskom priemysle - Unčovský, Ladislav
Koncentrácia priemyslu ako najdôležitejší ukazovateľ stavu konkurenčného prostredia. Rozdiely v podstate javu koncentrácie v klasických trhových ekonomikách a postkomunistických ekonomikách. Novšie štúdie vzťahu medzi koncentráciou a ziskovosťou - založené na regresnej analýze, resp. na ekonometrických modeloch. Analýza koncentrácie priemyslu SR (tabuľky).