Cestovný ruch na prelome tisícročí
Medzinárodná konferencia venovaná aktuálnym problémom rozvoja cestovného ruchu v stredoeurópskom rámci sa konala v dňoch 3.-5.10.1995 v Novoľubovnianskych kúpeľoch. Hlavné zameranie: makroekonomické a mikroekonomické súvislosti rozvoja cestovného ruchu, územné plánovanie cestovného ruchu, využívanie kultúrneho dedičstva v cestovnom ruchu, ekologicky úsporný cestovný ruch. Závery prijaté konferenciou.