Životné prostredie a cestovný ruch - Hradský, Róbert
Negatívne dôsledky cestovného ruchu na životné prostredie sa prejavujú zaberaním poľnohospodárskej pôdy, výstavbou veľkých rekreačných osád a zariadení cestovného ruchu ap. Prejavy negatívnych vplyvov cestovného ruchu na životné prostredie. Riešenie tejto problematiky je možné na základe ekologického monitoringu zameraného na optimalizáciu hospodárenia s krajinou a jej zdrojmi.