Kolik bude banky stát měnová unie? - Tomášek, M.
Komerčné banky členských krajín EÚ a začatie tretej fázy menovej únie a prechod na jednotnú menu v r. 1999-2002. Dve zóny v EÚ po zavedení jednotnej meny - blok s euromenou a blok bez nej. Adaptačné náklady komerčných bánk na prechod k menovej únii. Strata niektorých komparatívnych výhod. Zavádzanie jednotnej meny a jej dôsledky pre komerčné banky ČR.