Medzinárodný menový fond a Slovenská republika - Jankovská, Anežka
Formovanie medzinárodného menového systému od konania Medzinárodnej finančnej konferencie 22.7.1944 v Bretton-Woods. Centralizované ovplyvňovanie medzinárodnej menovej politiky prostredníctvom nadštátnej organizácie - Medzinárodného menového fondu (IMF). Vplyv IMF (SR je členom od r. 1993) na devízovú politiku SR.