Nový devízový zákon - Grúň, Ľubomír
Právna úprava devízového hospodárstva od r.1990. Charakteristické črty nového devízového zákona č.202/1995 Z.z. a jeho odlišnosti od doterajšej právnej úpravy. Predmet a subjekty devízovo právnych vzťahov. Kvalifikácia devízových hodnôt. Pojem zlata. Práva a povinnosti tuzemcov a cudzozemcov. Devízová kontrola. Sankcie v oblasti devízového hospodárstva.