Rozšiřování EU a střední a východní Evropa - Pick, Otto
Problematika rozšírenia EÚ o krajiny strednej a východnej Európy (SVE). Zdržanlivosť Západu prijímať tieto krajiny do EÚ a NATO. Odlišnosti procesu ekonomickej transformácie v jednotlivých krajinách SVE. Politická situácia v týchto krajinách. Príprava medzivládnej konferencie EÚ - budúci vývoj EÚ, potreba inštitucionálnych reforiem v EÚ. Rozšírenie EÚ o krajiny SVE - iniciatíva musí prísť z EÚ - potreba presnej definície požiadaviek a termínov pre vstup do EÚ.