Právo na vlastníctvo podľa Európskej konvencie ľudských práv a východný blok - Marquand, Ch
Ochrana práva na vlastníctvo podľa Európskej konvencie ľudských práv (EKĽP). Právo na vlastníctvo. Význam pojmu "majetok". Zbavenie majetku. Obmedzovanie užívania majetku. Právo na kompenzáciu. Podriadenosť podmienkam daným zákonom. Vyvlastnenie a pretrvávajúce porušenia Protokolu čl.1 EKĽP.