Slovenské trestné právo Perspektívy a vývojové trendy - Mathern, V.
Názory na nutnosť rekodifikácie trestných kódexov, Trestného zákona i procesného kódexu - Trestného poriadku. Základné princípy a zásady budovania týchto kódexov. Otázky ukladania trestov, problém majetkových deliktov, otázky väzby. Problematika konania pred súdom.