Funkcie a metódy verejnej správy - Škultéty, P.
Funkcie verejnej správy vyjadrujú základný smer činnosti verejnej správy. Všeobecné funkcie verejnej správy a konkrétne funkcie (dotýkajú sa jednotlivých organizačných článkov, prípadne organizačných subsystémov verejnej správy). Organizátorská a mocenská (ochranná) funkcia - jej základný obsah. Metódy pôsobenia verejnej správy a ich uplatňovanie.