Nie je úrad ako úrad - Ernst, A.
Otázky vplyvu organizačnej štruktúry úradu na efektívnosť jeho práce. Vytváranie fungujúceho systému samosprávy. Organizácia mestských úradov, dotváranie si svojej organizačnej štruktúry. Schválenie Organizačného poriadku mestskej samosprávy, ktorý upravuje postavenie a pôsobnosť orgánov mesta a mestského zastupiteľstva. Základná organizačná štruktúra mestského úradu.