Poistenie - Fekete, Imrich
Pojem poistenie a poisťovníctvo. Vymedzenie pojmu poistenie v právnych predpisoch. Základné teórie poistenia v poistnej vede: teória náhrady škody, teória poistnej potreby, podnikateľská teória, teória rizikového spoločenstva, rizikové teórie. Jednotná definícia poistenia.