Poistný trh a pretrvávanie monopolu - Prochotský, F.
Približovanie slovenskej legislatívy a metodiky v oblasti poisťovníctva k Európskej únii. Stručný prehľad vývoja poisťovníctva od prvej ČSR. Nutnosť kompatibility s úpravou poisťovníctva v EÚ. Pretrvávanie monopolu jednej poisťovne v niektorých oblastiach poistenia.