Smery vývoja financovania vzdelávania u nás a vo svete - Benčo, Ján
Všeobecné zásady financovania vzdelávania. Vysoké výdavky na školstvo. Postavenie vzdelávania a jeho financovania v trhovej ekonomike. Uplatnenie tzv. čistého trhu vo vzdelávaní nie je možné (dôvody). Financovanie školstva v niektorých vyspelých ekonomikách (tabuľky). Perspektíva financovania školstva na Slovensku.