Príroda si sama nestačí liečiť bôľ - Majkútová, A.
Zachovanie a zveľaďovanie lesov - hlavný cieľ lesníckej politiky na Slovensku. Eliminovanie negatívnych vplyvov ľudskej činnosti. Monitoring zdravotného stavu lesov. Financovanie lesného hospodárstva.